Legutóbbi Események

A Felvidék Ház vendége: Csáky Pál politikus, író

Felvidék Ház Rákóczi Ferenc u. 2., Miskolc

Október 13-án, Csáky Pál közelmúltban megjelent Büszkeség és harag, valamint A penge élén című köteteit mutatjuk be, a szerző jelenlétében. A felvidéki Magyar Koalíció Pártja volt elnöke, Szlovákia volt miniszterelnök-helyettese, a 90-es évek Magyar Koalíciójának volt frakcióvezetője, az Európai Parlament volt képviselője sok titkot is kész elárulni a beszélgetésen.

Felszántott tömegsírok – Könyvbemutató és közönségtalálkozó Dunajszky Géza felvidéki íróval

Felvidék Ház Rákóczi Ferenc u. 2., Miskolc

Dunajszky Géza felvidéki magyar író, publicista, helytörténész, a Kassa-vidéki Debrőd község szülöttje. Aki meghallgatja az előadást, az meggyőződhetett róla, hogy történelmünknek, sorsunknak még ma is vannak olyan fehér foltjai, vagy inkább koromfekete eseményei, amelyekről vajmi keveset tudunk, amelyek hiányoznak a történelemkönyvek lapjairól, amelyek sokszor a túlélők családjában sem kerültek soha terítékre beszédtémaként.

Szoborsorsaink – Közönségtalálkozó Orosz Örs jogvédő aktivistával, értékmentővel

Felvidék Ház Rákóczi Ferenc u. 2., Miskolc

Egy nappal a rimaszombati könyvbemutató után, Orosz Örs, a Felvidék Ház vendégeként, Miskolcon mutatja be Szoborsorsaink című könyvét. A felvidéki értékmentő, jogvédő aktivista, a vetítettképes előadással egybekötött közönségtalálkozón a mindannyiunkat érintő Sajó-katasztrófáról is mesél majd.