Kiadványok

PATAKI JÁNOS: NEDECVIDÉK – MEGŐRZÉSRE ÁTVÉVE

PATAKI JÁNOS: NEDECVIDÉK – MEGŐRZÉSRE ÁTVÉVE

A méltán népszerű sorozat legújabb darabja – a Nedecvidék – megőrzésre átvéve – segítségével ezúttal egy kevésbé ismert területet barangolhatunk be. Sajnos nem eléggé közismert, de Trianon után Lengyelország is kapott területeket a Magyar Királyság „testéből”, mégpedig Szepes és Árva vármegyéink északi területeit. A könyv színes, képekben gazdag leírásai önmagukban is élvezetes olvasmányt nyújtanak az elcsatolt egykori szepesi és árvai települések történetéről és nevezetességeiről, ugyanakkor praktikus információkkal segít eligazodni a jelenben is.

bővebben
PATAKI JÁNOS: ŐRVIDÉK – BARANGOLÁS VÁRVIDÉKEN

PATAKI JÁNOS: ŐRVIDÉK – BARANGOLÁS VÁRVIDÉKEN

Őrvidéket az első világháború után aljas módon elcsatolták tőlünk, annak ellenére, hogy a háborút az osztrákokkal együtt fejeztük be a vesztes oldalon. A vidék soha nem alkotott egységes földrajzi területet. Burgenland néven három egykori magyar vármegye, Moson, Sopron és Vas nyugati részeinek összeolvasztásából hozták létre. Sajnos a Burgenland kifejezést a magyarok zöme jobban ismeri. Pedig ennek az osztrák megszállás, majd bekebelezés előtt, a honfoglalástól Magyarországhoz tartozó területnek mindig magyar neve volt. És ez ma is ugyanaz: Őrvidék.

bővebben
TITKOS VÁROSOK – HONISMERETI ZSEBTÉRKÉP

TITKOS VÁROSOK – HONISMERETI ZSEBTÉRKÉP

Arad, Kassa, Várad, Beregszász… Trianon után több mint száz évvel, egykori magyar városaink a felületesen nézelődő utazó számára a mához igazított, átformált arcát igyekszik csak megmutatni. De az ódon házfalak réseiben és a kopott utcakövek mögött ma is várnak titkos helyeink és régi történeteink. Zsebtérkép sorozatunk ebbe a világba kalauzolja el a kíváncsi és jókedvű utazót, ahol a magyar szívek még valamennyi kapualjban és ablak alatt meg fogják hallani az igazság és emlékezés halk, csodatévő hangjait. 

bővebben
PATAKI JÁNOS: DÉLVIDÉK – MAGYARORSZÁG KAPUJA

PATAKI JÁNOS: DÉLVIDÉK – MAGYARORSZÁG KAPUJA

A méltán népszerű sorozat legújabb darabja segítségével Délvidéknek, a régi Magyarország déli határterületének mesés tájain, történelmi hangulatot árasztó településein barangolhatunk. A könyv színes, képekben gazdag leírásai önmagukban is élvezetes olvasmányt nyújtanak a Délvidék településeinek történetéről és nevezetességeiről, ugyanakkor praktikus információkkal segít eligazodni a jelenben is.

bővebben
PATAKI JÁNOS: FELVIDÉK, A CSODÁK FÖLDJE

PATAKI JÁNOS: FELVIDÉK, A CSODÁK FÖLDJE

A kötet, a szerző több mint 2000 csodás fotója segítségével kalauzolja végig az olvasót Felvidék ismert és kevésbé ismert városain, nevezetességein át az egészen elrejtett természeti kincsek, kulturális örökségek felkutatásáig.

bővebben
PATAKI JÁNOS: PARTIUM, ERDÉLY KAPUJA

PATAKI JÁNOS: PARTIUM, ERDÉLY KAPUJA

A szerző ajánlójából: Könyvem arra buzdít mindenkit, hogy látogasson el erre a fantasztikus vidékre, hiszen azon kívül, hogy élményekkel gazdagodunk, erőt, támaszt nyújthatunk az itt élő, s egyre fogyó véreinknek a küzdelmükhöz.

bővebben
A Kárpát-medence borvidékei

A Kárpát-medence borvidékei

A Magyar Házak Nonprofit Kft. a külhoni borászok piaci megjelenését segítő marketing eszközökként is értelmezhető, hiánypótoló könyvsorozatot indít a történelmi magyar borvidékekről. Elsőként Mód László, Simon András és Rakovics Klára: Kárpát-medence borvidékei című...

bővebben

Írjon nekünk

    Ossza meg ezt!