Vetési Tamással, és Isten nekünk háttal 1914-1918 című történelmi regényével ismerkedhetnek meg mindazok, akik megnézik legújabb online könyvbemutatónkat, melynek premierjét január 14-én tartottuk meg a Magyar Házak Hálózata YouTube csatornáján. A virtuális író-olvasó találkozón Vetési Tamás nem csak Kárpát-medence szerte nagy sikert aratott regényéről mesélt, de azt is elárulta, miről szól majd új könyve.

A Felvidék Ház legújabb, műsoros könyvbemutatóján Vetési Tamással Kis József történész, politológus, a BAZ Megyei Levéltár igazgatója beszélgetett.

A szerző nem csak arról mesélt, mi motiválta a könyv megírására, vagy hogy hogyan választotta ki a regény hőseit, de az azt megelőző kutatómunkáról, a könyvírás folyamatáról is beszélt. A berettyóújfalui születésű író a magyar történelemmel és különösen a Nagy Háborúval, annak magyar katonai helytállásával és hőstetteivel kapcsolatos korabeli írott sajtóanyagok, visszaemlékezések gyűjtését és tanulmányozását több évtizede végzi, sok ezernyi darabra és több tízezernyi oldalra tehető gyűjteménye van ilyen típusú dokumentumokból. Az ezek alapján lejegyezett eseményeket saját fantáziájával színezte ki, de a könyv végig hiteles, hű lenyomata a nagy háború borzalmainak.

S bár a szerző könyvének honlapján is azt mondja magáról „Ez első (és állíthatom) utolsó könyvem” Kis József történésszel beszélgetve azt is elárulta, új könyvön dolgozik.

„Nem vagyok író, de még van bennem, amit ki szeretnék adni magamól. A következő regény, aminek a megírásába belekezdtem, szintén az első világháborút mutatja be. A Déli fronton játszódik, témája Montenegró és Albánia elfoglalása, repülős szemszögből. Talán nagyon kevesen írtak első világháborús regényt, azon belül is a repüléssel kevesen foglalkoztak. Egy nagyon híres monarchiabeli repülős életét mesélem el benne, aki a Délvidékről származott. Rengeteg érdekes csata felvillan majd benne, remélem sikerül befejeznem, találok támogatót a kiadására és bízom benne, hogy az is ilyen sikert ér majd el.” – mondta.

A könyvbemutató a Magyar Házak Hálózata által életre hívott Kárpátia Könyvesház projekt részeként valósult meg. Vetési Tamás regénye megvásárolható a karpatiakonyv.hu honlapon keresztül, vagy személyesen a Felvidék-, Délvidék, Őrvidék, Kárpátalja és Partium Házban.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!