A Felvidék Ház meghívásának eleget téve, Miskolcon tartott előadást Duray Miklós, „A rendszerváltozás és nemzetpolitika alakulása 1989-től napjainkig” címmel. A felvidéki magyar politikussal, közíróval a Tudomány és Technika Házában Mács Ildikó, a Felvidék Ház vezetője és Lengyel Attila, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Miskolc Klub elnöke beszélgetett. A rendezvényre elfogadta a Felvidék Ház meghívását Dr. Hetey Ágota, kassai főkonzul is.

Dr. Duray Miklós előadásában többek között arról beszélt, hogy a nemzetpolitikában elsősorban egyetértésre és együttműködésre van szükség. „Létezik egy törekvés a felvidéki magyarok körében, hogy kialakuljon egy egységes politizálás” – hangsúlyozta annak kapcsán, hogy Szlovákiában nemrégiben Szövetség néven, három párt – a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd és az Összefogás – összeolvadásával megalakult az egységes felvidéki magyar párt.

257753290 468668044627777 200743061702931618 n

A rendezvényre elfogadta a Felvidék Ház meghívását Dr. Hetey Ágota kassai főkonzul, aki a Magyar Házak hálózatával, céljainkkal, programjainkkal ismerkedett és elismerését fejezte ki a felvidéki magyarsággal való szoros kapcsolattartás és rendezvényeink sokszínűsége kapcsán. A Házban találkozott Csöbör Katalin országgyűlési képviselővel, akivel az együttműködés lehetőségeiről tárgyalt.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!