Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Kárpát-medencei étteremkalauz – Borbély Zsolt Attila könyvének bemutatója
Megjelent az első Kárpát-medencei étteremkalauz. A közel 450 étterem részletes bemutatását és értékelését tartalmazó, 1500 színes fotóval gazdagon illusztrált, igényes kivitelezésű kötetet a szerző, Borbély Zsolt Attila jelenlétében mutatják be a Magyar Házak, köztük a Felvidék Ház, december 6-án, 17 órától. Az est moderátora Ágoston Balázs, újságíró.
A KÖNYVRŐL
Egyre többen döntenek úgy, hogy bebarangolják a Kárpát-medencét várakat, természeti látnivalókat felkeresve, túrázva, magyar emlékek után kutatva. De bármerre is járunk, az élmény teljességéhez elengedhetetlen egy helyi étterem, borozó, cukrászda felfedezése. A kiadó reményei szerint ezek kiválasztásában segít az első Kárpát-medencei merítésű étteremkalauz, mely az adott helyről, annak történelmi hátteréről, a berendezésről, a stílusról, a személyzet képzettségéről, az étlapszerkesztésről, az alapanyagokról – egyszóval mindarról, ami az utazót érdekelheti – információval szolgál.
„Szinte alig hihető feladatba vágta a fejszéjét – vagy inkább bicskáját – Borbély Zsolt Attila köz- és szakíró, amikor arra vállalkozott, hogy nemcsak „Tolnát-Baranyát” járja be gasztrokalandokat keresve és találva, hanem az egész Kárpát-medencét, Székelyföld háromszéki csücskétől Tótországig és lenn a Délvidékig és még folytathatnánk „határtalanul”… – írja a kötetről dr. Csizmadia András, gasztronómus, borakadémikus.
A Kárpát-medence Intézet könyvkiadási programja keretében olyan hiánypótló kötetek megjelentetésére vállalkozott eddig, mint a Kárpát-medence borvidékei, vagy az immár harmadik kiadását megért Kárpát-medence útikönyv. Új étteremkalauza szorosan illeszkedik ebbe a sorozatba, segítve, hogy a gasztronómia területén is otthon érezzük magunkat a Kárpát-medencében.
A Kárpát-medencei étteremkalauz a helyszínen megvásárolható, dedikáltatható.