A mézeskalács illata, a szeretet illata!

Felvidék Ház Rákóczi Ferenc u. 2., Miskolc

Április 1-jén, szombaton, szeretettel várunk mindenkit a Felvidék Ház Húsvéti mézeskalácsos napjára. Vendégünk a Felvidékről, Csécsről érkező Vranai Erika mézeskalács-készítő. Erika csodálatos mézeskalácsokat készít, s mivel közeledik a húsvét, abban segít bennünket, hogy megtanuljuk, hogyan lehet kidíszíteni a figurákat. A tanfolyam INGYENES, és mindenki hazaviheti az általa készített mézeskalácsot!

A huszadik század filben és könyvben – Zolcer János vetítettképes előadása és könyvbemutató

Felvidék Ház Rákóczi Ferenc u. 2., Miskolc

Zolcer János könyvéről el lehet mondani, hogy valójában két könyvről van szó. A „Testvérháború” első és a „Gorbacsov titkai” 3. kiadásáról. Az első rész közel 100 oldal, a háború első évfordulójára írta a szerző. A könyvbemutató résztvevői találkozhatnak Zolcer János újságíróval, tv-producerrel, aki a fenti témákban első kézből vett információk alapján könyvet írt! A válaszait […]

A magyar fohászok története és üzenete

A magyar fohászok története és üzenete címmel tart előadást a miskolci Felvidék Házban április 19-én  17:00 órától Dr. Tircsné Propper Valéria irodalomtörténész, aki a Himnusz, és a Magyar Hiszekegy születéséről, történetéről és üzenetéről tart vetítettképes előadást. A program vendége lesz a Magyar Hiszekegy felvidéki szerzőjének, Papp-Váry Elemérné Sziklay Szerénának az unokája, Szinyei András.