Események betöltése
banner 1200x628 miskolci konyvhet esemeny 2023

Külhoni szerzők találkozója a Felvidék Ház könyves standján, a Miskolci Ünnepi Könyvhéten

június 9 /16:00 - 17:00

A Felvidék Ház idei vendégei a Miskolci Ünnepi Könyvhéten, Kövesdi Károly költő, publicista, Oriskó Norbert író és Tóth László költő.  A szerzők június 9-én dedikálnak, illetve beszélgetnek az olvasókkal  16:00-17:00 óra között  a Felvidék Ház előtti standon, az Erzsébet téren.

A szerzőkről:

Kövesdi Károly író, publicista

Egy évtizede nem jelent meg vers- vagy prózakötete, mert a lapszerkesztés, amely egész életét végigkíséri, valamint a napi publicisztika, rengeteg energiáját leköti. Jelenleg a Magyar7 című hetilap főmunkatársa. Nem lett hűtlen azonban a poézishez sem. Az idén jelenik meg új verskötete, Visszakapott szavak- címmel.

Oriskó Norbert-író

A természet vadvirága c. könyvvel érkezik. Ez volt az első Petőfi- bicentenáriumi kötet, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján jelent meg, Petőfi Sándor születésének – akkor még közelgő – 200. évfordulója alkalmából.  Előszavát Csáky Pál, az utószót az időközben elhunyt Duray Miklós írta.

Tóth László költő

A Gondolat Kiadónál megjelent új verseskötetét mutatja be, amely Rossz idők-címmel jelent meg, s amelyben a 2018-as Wittgenstein szóvivője…utáni öt évben írt verseit adja közre. Szó lesz a tavaly megjelent próza-és drámakötetéről is, amely ugyancsak a Gondolatnál jelent meg,  A Világ közepe-címmel.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
június 9
Időpont:
16:00 - 17:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

3530 Miskolc, Erzsébet tér 3.
3530 Miskolc, Erzsébet tér 3. + Google Térkép

Szervezők

Felvidék Ház
Szlovákia Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – CSEMADOK