Események betöltése
PicsArt 10 18 01.23.41

Legszebb város Batyi – Hangácsi István kiállítása a Felvidék Ház rendezésében

2021.01.08. /17:00 - 19:00

A Felvidék Ház, Kárpátia Galéria programja keretében, ezúttal egy újabb felvidéki festő, Hangácsi István alkotásait hozza el a miskolci művészetkedvelő közönségnek. A tárlat mintegy 20 alkotása a művész szülővárosáról, Rimaszombatról, vagy ahogyan ott becézik, Batyiról szól. A kiállításnak a MAB-székház ad otthont. 

A rimaszombati festőművész Kassán végezte iskoláit, s azt mondja magáról: „ A terpentin, az olajfesték illata és a vászon végtelensége egy életre elvarázsoltak. Az alkotás nem csak kedvtelés, de napi szükséglet a számomra.Id. Markó Károlyban, a XIX. századbeli magyar festőben találtam tanítómra. Főleg tájképeket, de csendéleteket és portrékat is festettem a 80-90-es években.”

Ezt követően egy évtizedre az ecset helyét, a másik nagy szerelem, a videokamera vette át, amely kitágította a megfigyelés határait. Más szemmel kezdte el látni a világot. , 2016-ban a Borbás Barnabás által alapított “Aranymetszés festőklub” jó kedvű művészcsapatának tagja lett, amely a magyarországi Cene Gál István festőművész irányítása alatt kezdte el bontogatni a szárnyait. Ettől a pillanattól ismét a festészet bűvöletébe került. Hangácsi arra törekszik, hogy festményei által megmutathassa, mennyi szépség rejlik a mai rohanó világban. Egy kirakatüvegen, egy leparkolt autó ablakán vagy egy eső utáni pocsolya vízfelületén. A miskolci tárlat mintegy 20 alkotása szülővárosáról, Rimaszombatról, ahogyan ott becézik, Batyiról szól. A kiállítás címadó festményét is láthatja a nagyközönség.

Kiállításai:

2018 és 2019-ben két alkotással jelent meg Budapesten, amelyeket díjaztak.( Jancsó Art Gallery)

2018 és 2019-ben az Aranymetszés festőklub tagjaként  állított ki Rimaszombatban a Ganevia Galériában.iában és a Csillagházban, ahol több képpel szerepelt.

2019-ben Pozsonyban a Letný Art Mix-en két festményét állították ki.

2019 -Egerben egy képpel volt jelen.

2020 Výtvarné spektrum 2020 szlovákiai országos versenyek, Besztercebánya, Trencsén és Pozsony,

ahol két-két festménnyel vett részt.

https://ma7.sk/muveszet/megnyilt-hangacsi-istvan-elso-kiallitasa

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2021.01.08.
Időpont:
17:00 - 19:00
Esemény kategória:

Helyszín

3530 Miskolc, Erzsébet tér 3.
3530 Miskolc, Erzsébet tér 3. + Google Térkép

Szervező

Felvidék Ház
View Szervező Website