Petőfi 200 címmel, színvonalas versmondó találkozót rendezett a Felvidék Ház április 6-án, a Földes Ferenc Gimnázium Könyvtárában. A helyi Földes Ferenc Gimnázium és a Lévay József Református Gimnázium, valamint a Berzeviczy Technikum diákjai, a felvidéki Tompa Mihály országos szavalóverseny győzteseivel mérték össze tudásukat. A zsűri elnöke Reiter Zoltán kassai színművész volt.
A zsűri tagjai pedig a három intézmény tanárai, Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet igazgató helyettes, Doszpolyné Tompa Melinda és Povázsayné Barkó Krisztina tanárok. Társszervezőként, a Csemadok Kassa-Környéki Területi Választmánya, azaz Zborai Imre titkár segítette a versmondó találkozó megszervezését.
« A 14 »
A 7 miskolci és 2 felvidéki felkészítő tanár komoly munkát végzett. Kiváló tudással, szép előadásmódban, sok magyar költő, köztük természetesen Petőfi Sándor verseit is meghallgathattuk. A versenyből minden diák győztesen került ki, ugyanis az első három helyezést elért diákok és különdíjak mellett, a résztvevők mindegyike könyvjutalmat, Trianon kártyát és a Nagy -Magyarország Parkba szóló, egy hetes ingyenes táborozásra jogosító részvételi jegyet vehetett át.
A külhoni és miskolci diákoknak a közös táborozáson alkalmuk lesz egymást jobban megismerni, bízunk benne, hogy akár komoly, életre szóló barátságok is köttetnek majd a Nagy-Magyarország Parkban, ahol a szórakozás mellett fiatal történészek segítségével a Kárpát-medencei magyarság életéről is sok mindent megtudhatnak majd, és közösen élhetik át a nemzeti összetartozás érzését.
A versmondó találkozó közös városnéző sétával és ebéddel zárult.
Gratulálunk a program minden résztvevőjének!
Külön köszönet illeti a rendezvényt támogató Hercsik Istvánt, a MENTO Környezetkultúra Kft ügyvezető igazgatóját.
Íme a díjazottak:
1. hely: Ürmösi László Gyula – Berzeviczy – Karinthy F: Nem mondhatom el…
2. hely: Mártha Mátyás – Buzita – Pilinszky: Fabula
3. hely: Dobos Orsolya – Boldog Salkaházy – Zelk Z: Én téged hívlak
Földes Ferenc Gimnázium Különdíja:
Bana Zsuzsa – saját vers – Berzeviczy
Simon Előd – Lévay – Reményik S: Anteusz
Zsűri különdíja
Parti Zsófia – Buzita – Tóth Elemér: Ének nagyapámról
Hornák Marek Maximilián – Buzita – K. Sándor: Észrevétlenül
Matesz Sára – Lévay – Reményik S: Eredj, ha tudsz
Pásztor Virág – Földes Ferenc Gimnázium – Nemes Nagy Á.: A szomj
Polgár Sándor Bendegúz – Földes Ferenc Gimnázium Orbán János Dénes: Verecke.
Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!