Immár hagyomány, hogy a Felvidék Ház és a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány, valamint a szepsi Csemadok Kassa-Területi Választmánya, felvidéki és miskolci gyerekeknek szervez közös szakkört.

Szepsiből a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontból érkeztek a diákok, két pedagógus, Nová Mária és Borsi Kitti  kíséretében, hogy a Zenita miskolci növendékeivel tanulhassanak. Jancsó Dóra színművész színészmesterség, beszédtechnika és énekórát  tartott a fiataloknak.

397137557 24963503689915984 1189441734721584925 n

A szakkör munkáját értékelve elmondta, hogy tehetséges gyerekek gyűltek itt össze, akik egy csapatként tudtak együtt dolgozni. Nagy öröm volt számára, hogy a felvidéki tanárok ilyen magas színvonalon teljesítő diákokat oktatnak, nevelnek, akik korukhoz képest kimagasló tudást nyújtottak.

20231104 102747

A felvidéki tanárok megköszönték a lehetőséget és elmondták, hogy a közös foglalkozás, a közös munka összehozta ezeket a fiatalokat. Sajnos környékükön nincs arra lehetőség, hogy az anyanyelvükön részesülhessenek ilyen képzésben. Ezért az énekes tehetségek képzése program rendkívül értékes lehetőséget nyújt a diákok számára a zenei képességeik fejlesztésére és a zene iránti szeretet elmélyítésére. Miközben barátságok születnek az anyaországi diákokkal – mondta Nová Mária, aki néhány diákjuk véleményét is közre adta:

Dobos Anna: Nagyon jó volt, megismerkedtem egy lánnyal, aki nagyon kedves volt és nagyon tetszett az előadásunk, amit közösen raktunk össze…

Kovács Réka: Jó volt.

Pelegrin Noémi: Jobb volt,  mint tavaly.

Tóth Kozma Szofia: Voltunk a Zenitán. Nagyon jó volt, mert barátkozunk sok emberrel és megismerkedtünk egymással..

Majančík Emily: Nagyon jó élmény volt, máskor is szeretnék jönni, mert jó volt az összhang.

Majančík Victoria: Az tetszett a legjobban, hogy a végén olyan játékot játszottunk, melyben két csapat szövegalkotással versenyzett.

20231104 152726

A vidám, élményekben gazdag nap megnyitó pillanatait itt tekinthetik meg:

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!