Több száz résztvevője volt a XXXVIII.-ik Őszi Népművészeti Sokadalomnak Kisgyőrben, amelyen a magyarországi csoportok mellett felléptek erdélyi és felvidéki énekegyüttesek is.  A miskolci Felvidék Ház, a rendezvény támogatójaként segítette a Gömöri Kézművesek Társulása tagjainak, csoportjainak fellépését, a kézművesek találkozójának létrejöttét.

Szeptemberben immár hagyomány, hogy néptáncosokkal, népzenészekkel és kézműves mesterekkel köszöntik az őszt Kisgyőrben.

A Felvidék Ház támogatója az Őszi Népművészeti Sokadalom c. rendezvénynek, s egyúttal közvetítője a várhosszúréti Gömöri Kézművesek Társulása bemutatkozásának. Ennek keretében, közösen vettünk részt, s mutatkoztunk be a kisgyőri Őszi Népművészeti Sokadalom című rendezvényen, ahol a kézművesek szakmai találkozója is zajlott. A Kárpátia Könyvesház könyveivel kitelepült a vásártérre a felvidék Ház is.

A színpadon nagy sikerrel mutatkoztak be Felvidékről, a várhosszúréti Mákvirág férfikórus és az őrösi Kőkút Népdalkör tagjai. A faragott falunak is nevezett Kisgyőrben, az egész napos rendezvényen, fából faragott monumentális borkútból csapolták a finom bort, amellyel minden résztvevőt, vendéget megkínáltak. Kékedi László polgármester és Tállai András parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, ezt követően kézműves bemutatók, látványpréselés, és borkóstoló várta az érdeklődőket.

« A 9 »

A rendezvény ünnepélyes aktusaként került sor a Felvidék Ház és a Gömöri Kézművesek Társulása együttműködésének aláírására, amelyen jelen volt a település polgármestere, Kékedi László is.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!