Idén is könyvtérré alakult Miskolcon az Erzsébet-tér, a 95. Ünnepi Könyvhéten – akárcsak az elmúlt esztendőkben –, a Felvidék Ház könyves standja a külhoni magyar könyvkiadók, a Magyar Házak, valamint partnerintézményei könyvtermésének legjavából kínált válogatást. A dedikálások sorában pedig Dunajszky Géza pozsonyi közíró, szerkesztő és Farkas Ottó dobfeneki író, újságíró volt házunk vendége.

Az idei, immár 95. Ünnepi Könyvhét és a 23. Gyermekkönyvnapokon a Magyar Házak által életre hívott, a külhoni könyvtermés legjavát is felvonultató Kárpátia Könyvesház standjánál nagy volt az érdeklődés a felvidéki szerzők iránt.

20240613 171817(1)

Dunajszky Géza pozsonyi író két kötetét is bemutattuk, a szerző pozsonyi-ligetfalusi tömegmészárlások történetét ismertető Felszántott tömegsírok című kötete mellett, most elsősorban az általa szerkesztett, egy meghurcolt és elfeledett felvidéki magyar költő, Babos László életét és munkásságát bemutató Történelemóra című kötete került terítékre.

20240613 164948

Farkas Ottó eddig megjelent 18 könyvéből tízzel volt jelen az eseményen. A frissen bemutatott, Keserves nászút című kötetben zömében az 1947 és 1949 között Csehországba deportált felvidéki magyarok mesélik el sorsukat.

Szerzőink természetesen dedikáltak is, és hosszan beszélgettek az érdeklődő közönséggel.

A könyvtéren, ahol Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító nyitotta meg az ünnepet, a Felvidék Házon kívül ott volt a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, az Advent Kiadó, a Bíbor Kiadó, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, a Géniusz Könyváruház, a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria, a Herendi 2004 Kiadó, a Libri Könyváruház, a Spanyolnátha művészeti folyóirat és a Szinvapark Líra Könyváruház is.

Akik valamilyen okból nem lehettek ott miskolci író-olvasó találkozóinkon, azok a köteteket megvásárolhatják a Felvidék Házban!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!