A Felvidék Ház életében mostantól jeles dátum lesz március 26-a. Ugyanis ezen a napon került fel az épület homlokzatára a felvidéki, és a magyar zászló. Felvidék zászlaját elsőként Dunaszerdahely magyarsága láthatta lobogni, 2015. április 18-án. A lobogó megszületése felvidéki összefogásnak köszönhető.
Mivel Felvidék soha nem képezett önálló területi egységet a Magyar Királyságban, ezért nem alakult ki önálló jelképrendszere sem. A kezdeményezők nem szerettek volna pusztán a hasukra ütve egy teljesen új zászlót megalkotni, ezért visszanyúltak a vidék gazdag történelméhez. Két nagy történelmi személyiséget választottak, akik Felvidékhez köthetőek: Thököly Imrét és II. Rákóczi Ferencet. Megkönnyítette dolgukat, hogy a két fejedelem zászlóján ugyanaz a címer található, csak a háttér színe más, így e két lobogó ötvözéséből sikerült megalkotni a végleges változatot.
A lobogó megszületése felvidéki összefogásnak köszönhető. Megalkotói: Aranyossy Szabolcs, Kopecsni Gábor  és Molnár Attila.
A zászló ünnepélyes bemutatása alkalmával elhangzott: „ugyanolyan tagjai vagyunk a magyar nemzetnek, mint egy anyaországi vagy egy délvidéki magyar. Ezzel a zászlóval a regionális identitástudatot szeretnénk erősíteni. Az elszakítottság és elnyomás évei alatt kialakult egyfajta „felvidéki” identitás, melynek kifejezésére született a zászló”.
Mostantól a miskolci Felvidék Ház homlokzatán is lobogtatja szél!
Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!