Felvidéki szerzők könyvújdonságaival, a Magyar Házak gyönyörű köteteivel, és partnerintézményeink történelmi kiadványaival várjuk mindazokat, akik karácsonykor valóban értéket szeretnének ajándékozni szeretteiknek. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

A Magyar Házak gondozásában napvilágot látott és a Felvidék Házban is kapható kötetek, hatalmas népszerűségnek örvendenek az olvasók körében. Számos hiánypótló kiadvány jelent meg, köztük Mód László, Simon András és Rakovics Klára A Kárpát – medence borvidékei című kötete, illetve Pataki János pazar útikönyvei, Felvidék a csodák földje és Partium Erdély kapuja, amelyek gyönyörű képekkel, sokrétű információkkal szolgálnak. A felvidéki írók, költők, Csáky Pál, Dunajszky Géza, Fellinger Károly, Mács József, Tóth László és Tóth Zoltán kötetei is figyelemre méltóak. A felvidéki magyarság sorsának alakulását követhetjük bennük nyomon napjainkig.Tóth Zoltán Révülés c. kötetének megzenésített verseit CD lemezen is meg lehet vásárolni.

A megvásárolható könyvek között megtalálhatók a Magyar Házak partner intézményei, a Trianon Múzeum és a Kárpát-medence Intézet által megjelentetett kiadványok is: a 15 kötetesre tervezett Trianon  Kiskönyvtár sorozatának eddig megjelent első négy kötete, a Magyar Béketárgyalások kötetei, valamint a 10 könyv, Trianon 100. évében az 1000 éves Magyarországról teljes sorozat. Köztük a Hogyan veszett el a Felvidék, Erdélyi kérdés, Hogyan bánt el a Trianoni szerződés a Duna-medence népeivel, Magyarország néprajzi térképe 1918 és a Kárpát-medence nagy mesekönyve. Érdeklődésre tarthat számot a ritkaságszámba menő Trianon kártya, melynek lapjai nagyjainkat, épületeinket ábrázolják, egyúttal tehát történelmet is tanul az, aki ezt a fajta magyar kártyát a kezébe veszi.

A Felvidék Ház ebben az időszakban naponta 15.00 órától 16.00 óráig tart nyitva, ám előzetes egyeztetés után (Email: info@felvidékhaz.hu Tel: +36 30 25 75 385) bármikor állunk rendelkezésükre.

Legyen az Ön karácsonyi ajándéka is egy szép könyv!

Szeretettel várjuk!

20221110 143634

 

20221109 144803 1

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!