Vezetett borkóstolóval egybekötött könyvbemutatót rendezett a Felvidék Ház. A program során bemutattuk A Kárpát-medence borvidékei című kötetet, melynek szerzői Mód László és Simon András, és a résztvevők egy borbemutató keretében megismerkedhettek a Kárpátia Borház külhoni magyar boraival is. A jó könyv és a kiváló bor mellől a zene sem maradhatott el.

Október 2-án délután különleges könyves-boros rendezvényre vártuk a miskolciakat, akiket Mács Ildikó, a Felvidék Ház vezetője köszöntött. Vendégeinket Balázs István és Barta Gábor borász vezette végig a Kárpát-medence borvidékein.

A kötet, amelyet az olvasóközönség elé tártunk, a Kárpát-medence valamennyi borvidékét együtt bemutató, gyönyörű akvarallekkel illusztrált könyv. A színes, érdekes kiadvány mellett, vendégeink a Kárpátia Borház által forgalmazott kiváló kühoni magyar borok közül is megkóstolhattak néhányat, azaz délvidéki, felvidéki, kárpátaljai, őrvidéki és partiumi borokat, köztük a felvidéki Csernus és Geönczeöl Pincészetét is.

Barta Gábor borász ugyanakkor bemutatta a borkóstolás szabályait, a felszolgálás és a bor tárolásának fogásait is útmutatást adva azoknak is, akik most ismerkednek a borok világával.

A jó hangulatról Fehér Sándor zenész gondoskodott.

Kiemelt kép: minap.hu

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!