A Felvidék Ház vendégeként, november 18-án, Balázs F. Attila, erdélyi születésű, felvidéki költő Újrafestett rácsok című kötetét mutatta be az olvasóknak. A szerzővel Filip Gabriella újságíró beszélgetett. Balázs F. Attila verseit Balázs István előadóművész tolmácsolásában hallhattuk. A Kárpátok Bora program részeként – a felvidéki Geönczeöl Attila boraival ismerkedhettek meg az érdeklődők. Közreműködött Ritter József, felvidéki származású gitárművész, a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Intézet tanára. Az online esemény házigazdája: Mács Ildikó, a Felvidék Ház vezetője volt.

Azok, akik elfogadták meghívásunkat, és bekapcsolódtak az online eseménybe, elsőként Mács Ildikó kalauzolásával „bejárhatták” a Felvidék Háznak is otthont adó, Miskolc sétálóutcájában található Rákóczi házat, majd megismerhették Kárpátia Könyvesház és Kárpátok Bora programjainkat is.

A Madách nívódíjas, Lucian Blaga-díjas és Arghezi-díjas Balázs F. Attilával, eddigi életútjáról, erdélyi és felvidéki kötődéseiről, munkájáról és legújabb kötetéről Filip Gabriella újságíró beszélgetett.

A szerző verseiből Balázs István előadóművész tolmácsolásában hallhatunk néhányat.

Az eseményt Ritter József, felvidéki származású gitárművész, a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Intézet tanára gyönyörű játéka tette különlegessé.

Azt est végén Mács Ildikó a felvidéki, garamkövesdi Geönczeöl Attila pincészetét mutatta be. Bár a borkóstolás a vendégeinkkel való személyes találkozásig nem valósulhat meg, a pincészet borai, valamint a Kárpátia Könyvesház könyvei a Felvidék Házban megvásárolhatók.

A könyvbemutató teljes anyaga alább megtekinthető (Operatőr, vágó: Fésüs László. Videó: Dvdlabor)

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!