Külhoni, felvidéki meséskönyvekkel is ismerkedhettek azok a gyerekek és szüleik, akik október 10-én eljöttek a miskolci megyei könyvtár családi vasárnapjára, ahol ott vendégeskedhetett a Felvidék Ház is. A kicsiknek élő meseszóval is kedveskedtünk: Gyurán Ágnes felvidéki pedagógus a Kárpát-medence nagy mesekönyve című könyvünkből olvasott fel a lelkes közönségnek.

Mintegy négyszázan vettek részt október 10-én, az Országos Könyvtári Napok miskolci rendezvényén, a Könyves mesés vasárnapon, amelyen játékos vetélkedőt rendeztek a gyermekeknek, s amelyen a Felvidék Ház is bemutatkozott. A vendégségbe nem érekztünk ajándék nélkül: a Kárpát-medence legszebb meséi mellett egy igazi felvidéki mesemondót is magunkkal hoztunk.

Gyurán Ágnes pedagógust, a Bátkai Alap Iskola igazgató helyettesét, aki évtizedek óta tanít. Értéket teremt és értéket ment. Jelenleg a Felvidéki Értéktáron dolgozik, amit mindannyian nagy haszonnal lapozgathatunk majd.

Ági nem csak mesét olvasott a gyerekeknek, de arról is beszélt nekik, hogy milyen a határon túl magyar iskolásnak lenni. A kicsik teljes átéléssel követték a mese és a valós történetek útját.

Miközben mesemondónk ízes, palóc tájszólással kerekítette a történeteket, Mács Ildikó, a Felvidék Ház vezetője a szülőknek „mesélt” intézményünkről, annak küldetéséről, programjairól és rendezvényeiről.

Például arról a november 10-én sorra kerülő író-olvasó találkozóról, amelyen Fellinger Károly, a Mátyásföld mesekincsét egybegyűjtő Kincsesláda című kötetét mutatja be a miskolci olvasóknak. A könyves est 17:00 órától keídődik, a Felvidék Házban, a Rákóczi u. 2. szám alatt.

« A 4 »

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!