Miskolc sétálóutcájában, a Rákóczi ház izgalmas történelmi környezetében, a megnyitásra készülnek a Felvidék Ház munkatársai. A Magyar Házak hálózatához tartozó intézményben már polcokra kerültek a saját kiadásban és külhoni kiadók gondozásában megjelent könyvek, és a Kárpát-medence magyar borvidékeinek legfinomabb borai is folyamatosan érkeznek.

A Magyar Házak Nonprofit Közhasznú Kft. nemzetpolitikai intézményhálózatának részeként, a Felvidék Ház a külhoni magyarok, magyar szervezetek és intézmények identitás megőrző törekvéseinek, az egységes magyar nemzethez való tartozás államhatárok feletti valóságának megéléséhez kíván teret biztosítani. Állandó programjai mellett, a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával megkötött közfeladat ellátási szerződés értelmében kulturális, közművelődési és külhoni magyarsággal kapcsolatos közfeladatokat teljesít.

E célok elérése érdekében indítottuk el többek között a Kárpátok Bora, a Kárpát-medencei Magyar Könyves Ház és Magyar Házak Galéria projektjeinket, melyekről bővebben a felvidekhaz.hu honlapunkon olvashatnak.

Szeretnénk, ha megnyitása után, valamennyi felvidéki honfitársunk otthonának érezné házunkat, ezért várjuk mindazokat, akik a mai határokat átlépve Miskolcon járnak: térjenek be hozzánk – megpihenni, tájékoztatást kérni, beszélgetni.

Addig is, ha egyetértenek célkitűzéseinkkel; ha szeretnének bővebben is megismerkedni tevékenységünkkel, programjainkkal; projektjeinkkel, keressenek bennünket a felvidekhaz.hu weboldalon, valamint csatlakozzanak a Felvidék Ház Baráti Társaság Facebook-csoporthoz. A csoport tagjai elsőként értesülnek rendezvényeinkről, akcióinkról, és 10 százalék kedvezményt kapnak az általunk értékesített külhoni könyvek, borok és utazások árából.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!