Őseink földjén, felvidéki településeken barangolhattak mindazok, akik eljöttek a Felvidék Ház legújabb író-olvasó találkozójára, melynek Fellinger Károly, felvidéki író, költő volt a vendége. A szerző, akinek eddig 19 gyermekkönyve jelent meg, a felnőttek számára is izgalmas, szórakoztató formában mutatja be az egykori magyar városok, falvak történelmét, valamint híres szülötteik dicsőséges alakját.

Nagy érdeklődés övezte Fellinger Károly könyvbemutatóját, amelyet a Felvidék Ház meghívására tartott november 10-én Miskolcon.

A szerző, miközben bemutatta mesekönyv-sorozatának darabjait, amelyekben a Felvidék magyar lakta településeit veszi sorra, gyermekkoráról, a magyar iskolába járás fontosságáról és arról beszélt, hogy ezekkel a kis versekkel is üzenni akar. Maradj meg magyarnak szülőföldeden!

A felolvasásal színesített könyves esten a szerző arról is vallott, milyen óriási törést okozott a felvidéki magyarságban a szerencsétlen kimenetelű 2004-es népszavazás. Szinte helyrehozhatatlan károkat okozott, hiszen felgyorsította az asszimilációt.

A rimaszombati Imre Mács Katalin előadóművész, miközben részleteket olvasott fel Fellinger Károly könyvéből, azt mondta, megérintette a belőle áradó szülőföld iránti szeretet, ami megtartó erő lehet a Felvidéken.

Fellinger Károly kötetei, a Magyar Házak Kárpátia Könyvesház programjának köszönhetően a Felvidék Házban is megvásárolhatók.

« A 12 »
Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!