A Felvidék Ház immár második alkalommal vett részt a miskolci ünnepi könyvhéten. Könyves standunkon a külhoni magyar könyvkiadók, a Magyar Házak, valamint partnerintézményei, a Trianon Múzeum és a Kárpát-medence Intézet  könyvtermésének legjavából kínáltunk válogatást. Meghívott vendégünk a rimaszombati író, gömörológus B. Kovács István, június 9-én dedikálta a Szent László legenda és Világ vitéze-magyar hősepika című könyveit az Erzsébet téren.

Standunkon kiemelt helyet kaptak a felvidéki könyvkiadók, szerzők és a Felvidékről szóló irodalom. Ezekből Pataki János: Felvidék, a csodák földje, Mács József: Égig érő palatábla,Tóth László: Megkötni az időt,  illetve Fellinger Károly gyermekeknek írt magyar-angol nyelvű Kincsesláda c. kötete, valamint Szviezsényi Zoltán: Hogyan veszett el a Felvidék? című könyve volt a legkelendőbb.

4

Meghívott vendégünk a rimaszombati író, gömörológus B. Kovács István, június 9-én dedikálta a Szent László legenda és Világ vitéze-magyar hősepika című könyveit az Erzsébet téri standunkon. Az esemény az esős időjárás ellenére sokakat vonzott.

A Magyar Házak együttműködő partnere, a Trianon Múzeum kiadványai közül a Felvidék Ház több kötetet is bemutatott az Ünnepi Könyvhéten. A  megvásárolható könyvek között  a 15 kötetesre tervezett Trianon Kiskönyvtár sorozatának eddig megjelent első négy kötete, a Magyar Béketárgyalások kötetei, valamint a 10 könyv, Trianon 100. évében az 1000 éves Magyarországról teljes sorozat is helyet kapott. Nagy  érdeklődést váltott ki a Kárpát-medence Intézet által megjelentetett A Kárpát-medence nagy mesekönyve és a Magyar Házak gondozásában napvilágot látott, és hatalmas népszerűségnek örvendő útikönyv-sorozat is, melynek legújabb darabja a Délvidéket mutatja be.

3

A Felvidék Ház könyves standján három nap alatt több mint ezer érdeklődő fordult meg. Remek beszélgetésekre is lehetőség nyílt, sokan érdeklődtek a Felvidék Ház iránt is. Többen voltak közöttük olyanok, akiknek az elcsatolt területeken maradt a rokonságuk, vagy felvidéki gyökereik vannak, ezért örömmel lettek a Felvidék Ház Baráti Társaság tagjai, akik a jövőben figyelemmel kísérik az eseményeinket, s Házunkba is ellátogatnak. A megnyitó után meglátogatta standunkat – ahol éppen B. Kovács István író dedikált –, Veres Pál polgármester is, aki hosszasan elidőzött könyveink között.

1

1

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!