A Felvidék Ház rendhagyó, online tárlatvezetésén Máger Ágnes, miskolci festőművész munkásságával, és jelenleg Rimaszombatban látható, Tompa Mihály verseihez készült illusztrációival ismerkedhettek meg az érdeklődők. 

A nézők nem csak Máger Ágnes festőművész munkásságával ismerkedhettek meg, de sokat megtudhattak őrvidéki és muravidéki családi kötődéseiről is, valamint arról az általa életre hívott művésztelepről is, ahol felvidéki és erdélyi gyerekeket is rendszeresen foglalkozik.

Az online közvetített eseményen, a Putnoki Televízió jóvoltából nem csak „bejárhattuk” a kiállítást, a tárlaton maga a festőművész kalauzolta végig a „látogatókat”.

S ha már Gömörország fővárosában jártunk, az ott található gyönyörű Tompa Mihály-szobor viszontagságos sorsáról Kőfalusi György, a Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület tagja mesélt nekünk. A Rimaszombatban álló Tompa-szobrot, a 200 éves jubileum alkalmából 2017-ben helyezték vissza méltó helyére, ám ezt nem volt könnyű elérni.

Az online eseményen közreműködött Kocsisné Heiler Éva előadóművész, akinek előadásában Tompa-verseket hallhattunk.

Az est házigazdája Mács Ildikó, a Felvidék Ház vezetője volt, aki ezúttal bemutatta a Felvidék Ház Sötét Kapu alatt lévő boltját is, amelyet érdemes lesz felkeresni, hiszen a Kárpátia Könyvesház és a Magyar Borászati program közötti együttműködésnek köszönhetően, könyveket és a Kárpátok kiváló borait vásárolhatják meg az ünnepekre, a karácsonyi asztalra. S a betérőket illatos, finom kávé is várja.

A filmet alább tekinthetik meg:

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!