Rendhagyó könyvbemutatóra került sor a Felvidék Ház szervezésében, ugyanis nem Miskolcon, hanem a rimaszombati Csillagházban mutatta be könyveit B. Kovács István író, gömörológus. A szerző kötetei elsősorban Rimaszombat múltját, értékeit mutatják be az olvasóknak.

Nagy népszerűségnek örvend a Rimaszombat – várostörténeti barangolások I-II. című kötete, amelyben  Rimaszombat városának történetét szeretné megmutatni elsősorban eredeti, ritkaság számba menő forrásmunkákon, kevéssé ismert tanulmányokon keresztül. De a történelmen túl bemutatja az itt élt népek életét, szokásait, kultúráját, gazdaságát is.

20240626 195528

A könyv színes, élvezetes olvasmány egyrészt a közölt források érdekes nyelvezete és különleges tudásanyaga, másrészt a változatos és izgalmas illusztrációk miatt.

B. Kovács István szólt az eddig megjelent könyveiről, s kitért arra is, hogy idén ősszel várható az elveszettnek hitt pogány magyar hőseposzról szóló monográfiájának a megjelenése. Az Álomtitkárságom története c. könyve kapcsán, illetve kérdésekre, hozzászólásokra reagálva kitért a kisebbségi helyzetben élő kutató társadalmi elkötelezettségének a szükségességére is.

20240626 194719

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!