A közel 450 étterem részletes bemutatását és értékelését tartalmazó, 1500 színes fotóval gazdagon illusztrált, igényes kivitelezésű kötetet a szerző, Borbély Zsolt Attila jelenlétében mutatjtuk be december 6-án. Az est moderátora Ágoston Balázs, újságíró volt. A könyvbemutatón részt vett a térségből a könyvben szereplő éttermek közül a bodrogkeresztúri Dereszla bisztró étterem vezetője, Járomi Vendel is, aki precedens értékűnek tartja a kiadványt.
A kiadvány nemcsak az anyaországba, Felvidékre, s a tágan értelmezett Erdélybe kalauzolja el az olvasót, hanem Kárpátaljára, Bácskába, Bánátba, a Dráva-szögbe és Őrvidékre is. „Igen jó érzés az az egész kalauzt végig kísérő hangulat, amely a Kárpát-haza mindig is egységes gyökerű, sokszínűsége ellenére is egy tőről fakadó konyháját végig kíséri, a politikai határoktól független együvé tartozást a gasztronómia terén is mindenütt kidomborítja.” – olvasható a kötet előszavában.
Miskolc egyébként három hellyel képviselteti magát a kötetben: a Dűlő, a Végállomás Bistro&Wine étterem, valamint a Zip’s Brewhause gasztro-pub bemutatása is megtalálható benne.
A könyvbemutatón az is kiderült, hogy a 450 éttermet maga Borbély Zsolt Attila járta és fotózta végig. Valójában több mint 650-et, de a kötetbe terjedelmi okokból csak a legjobb és/vagy legfontosabb helyek kerülhettek be.
A kötetbe be nem került vendéglátóegységek tesztanyaga a karpatiaettermek.hu oldalon érhető el és olvasható.
A kiadvány megvásárolható a Felvidék Házban.