Események betöltése
banner zolcerjanos esemeny 2023

A huszadik század filmben és könyvben – Zolcer János vetítettképes előadása és könyvbemutató

2021.01.08. /17:00 - 18:30

Zolcer János könyvéről el lehet mondani, hogy valójában két könyvről van szó. A „Testvérháború” első és a „Gorbacsov titkai” 3. kiadásáról. Az első rész közel 100 oldal, a háború első évfordulójára írta a szerző. A könyvbemutató résztvevői találkozhatnak Zolcer János újságíróval, tv-producerrel, aki a fenti témákban első kézből vett információk alapján könyvet írt! A válaszait nem tankönyvekből, nem az internetről, nem álhírekből szerezte, hanem személyes élmények, beszélgetések alapján – a történelem alakítóitól!

Zolcer Jánost 22 éves barátság fűzte Mihail Gorbacsovhoz. Egy filmsorozat kedvéért együtt járták be a világot, ellátogattak a volt szovjet elnök életének fontos helyszíneire, és heteket töltöttek el a korszak nagy nemzetközi politikusaival. Köztük volt: George Bush, Fidel Castro, Helmut Kohl, II. János Pál pápa, Lech Walesa, Simon Peresz, Jasszer Arafat, Nelson Mandela.

A Háború könyv nem harctéri tudósítás, nem aktuálpolitika. 560 oldalon, történelmi léptékekben mutatja be Oroszországot, a Szovjetuniót. Előtárul a mindenkori Cárok gondolkodásmódja, a mindenkori orosz birodalom, a Kreml működési mechanizmusa, az orosz háborúk mindenkori okai.

Zolcer János másik könyve, a  XX. Század: 100 év – 100 esemény – 100 film címet viseli.

Zolcer János 100 részes, egyenként 10 perces filmet készített az ezredfordulóra a XX. század legfontosabb politikai, társadalmi, tudományos, kulturális, sport eseményeiről. Így Zolcer és munkatársai a világban felkerestek közel 800 résztvevőt, kor- és szemtanút. Tőlük első kézből tudták meg, hogy mi történt 1917-ben a Téli Palota ostrománál, Tutanhamon sírjának felfedezése után, Hitler utolsó napjának a bunkerében, mire gondolt az első holdrászálló, amikor az új világ földjére lépett, vagy valóban baleset volt Diana hercegnő halála? A sorozatot már 60 ország televíziója mutatta be. A könyvben QR-kódok vannak, amelyekről a filmek okostelefonnal megtekinthetők – magyar és angol nyelven. A 10 perces filmek alkalmasak segédanyagnak a történelem oktatáshoz is!

A Felvidék Házban tartott vetítettképes előadás és könyvbemutató után lehetőség nyílik a könyvek megvásárlására, amelyeket a szerző a helyszínen dedikál.

ZOLCER JÁNOS

Zolcer János 1956-ban született Csehszlovákiában, Ipolybalogon. A kassai ipariskolában érettségizett, majd újságíróként dolgozott Pozsonyban. 1986-ban disszidált Nyugat-Németországba, Münchenbe. Ott megalakította a ZOLCER TV produkciós céget és 22 országban nyitott saját tudósító-irodákat. A cég 200 munkatársa által készített filmek eljutottak a világ 60 országába. Zolcer az 1999/2000 ezredfordulóra elkészítette a német ZDF televíziónak a XX. századot bemutató 100 részes filmsorozatot. 2000-ben felkérte Mihail Gorbacsovot a “Secrets of Power” dokumentum filmsorozat riporteri, prezentátori szerepére. Meglátogatták a világ nagy politikusait, akikről filmsorozat készült. Ezen produkciók alapján születtek meg a könyvek. Zolcer János ma Budapesten él.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2021.01.08.
Időpont:
17:00 - 18:30
Esemény kategória:

Helyszín

Felvidék Ház
Rákóczi Ferenc u. 2.
Miskolc, 3530 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 46/303-454
View Helyszín Website

Szervező

Felvidék Ház