Események betöltése
7

Felvidéki értékeink – Vetítettképes előadás

2021.01.08. /17:00 - 18:30

A Felvidék Értékeinek kimeríthetetlen tárházával ismerkedhet meg az, aki ellátogat Gyurán Ágnes, a Felvidéki Magyar Értéktár Bizottság titkárának, a Felvidék Házban sorra kerülő, vetítettképes előadására.

Az irodalom nagyjai, Mács József Madách díjas író, Bátka díszpolgára és Pósa Lajos nemesradnóti költő, meseíró gyöngyszemei mellett, megismerkedhetnek Máté Julianna csetneki csipke remekeivel, Feszty Árpád vázlataival, Tamás Ilona nagybalogi pedagógus hagyatékával, Páko Máriával és gitárosaival, akik felvidéki magyar költők megzenésített verseit adják elő, vagy éppen Boholy Jánossal, aki nem szeretett a hagyományos sakktáblán sarokba szorítva mattot kapni, ezért feltalálta a sakkgömböt. A gömöri írók, költők, helytörténészek, kézművesek, feltalálók munkásságának bemutatása mellett, 37 helyi képzőművészről, a Nyári Balogvölgyi Fesztiválokról, s a Pósa asztal ételeiről is szól majd az est, például a pampuskáról, a kálvinista mennyországról vagy vakaróról.

Gyurán Ágnes a most megjelent Értéktár füzetet is ismerteti, amely értékőrző csapatok tevékenységét, eredményeit mutatja be.

 

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2021.01.08.
Időpont:
17:00 - 18:30
Esemény kategória:

Helyszín

Felvidék Ház
Rákóczi Ferenc u. 2.
Miskolc, 3530 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 46/303-454
View Helyszín Website

Szervező

Felvidék Ház
View Szervező Website