Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Karácsonyi mézeskalács varázs – Ünnepváró szakkör
Kezdőket és haladókat is várunk a csécsi Vranai Erika mézeskalács készítő mester szakkörére november 30-án, szombaton!
A felvidéki mézeskalácsos alkotásai olyanok, mintha csipkével lennének kihímezve. Nagytudású, a mesterség minden csínyját-bínját ismerő szakember ő, aki előadásában néhány gyakorlati tanáccsal is szolgál majd a háziasszonyoknak. A leggyakrabban elhangzó kérdés: 1 tojásfehérjéhez mennyi porcukrot tegyünk, hogy ideális legyen a cukormázunk. Nos, ezt mérleg használata nélkül is elkészítitek majd a kurzus után. Megtanulunk dolgozni is ezzel a mázzal, vonalakat húzunk, pontokat készítünk, mintákat találunk ki. És ha nagyon ügyesek leszünk, kipróbáljuk a terülőmáz alkalmazását is, ami száradás után egy porcelánra emlékeztető felülettel örvendeztet meg minket – ígéri a szakkört vezető Vranai Erika mézeskalács készítő mester.
Így vall hivatásáról:
„Több mint 30 évvel ezelőtt történt, hogy először éreztem vágyat az iránt, hogy otthonunkat karácsony táján a mézeskalács varázslatos illata ölelje körbe. Akkor kezdődött… Megbabonázott, s tudom, soha többé nem szabadulok. Ezen évek tapasztalatait szívesen átadom Nektek.
– Fáradt vagy és félsz belekezdeni a karácsonyi készülődésbe? Gyere, segítek kikapcsolódni, ráhangolódni.
– Bizonytalan vagy a sok sikertelen próbálkozástól s talán már feladnád? Ne tedd! Gyere, megmutatom, hogyan csináld.
– Szeretnél önfeledten szórakozni, nevetni a kesze-kusza írókázáson? Gyere! Megtanítalak.
Szeretettel várok mindenkit, akinek mosolyog a lelke, s ígérem, játszva tanuljuk meg a mézeskalács készítés titkait.”