Események betöltése

Kárpátok Bora Külhoni Magyar Borászati Adatbázis program második konferenciája

2021.01.08.

A Kárpátok Bora Külhoni Magyar Borászati Adatbázis program második konferenciáját, Kárpát-medencei borászok és neves borászati szakértők részételével, 2019. november 16-án, Nagyváradon, a várban tartjuk.

A Kárpátok Bora Külhoni Magyar Borászati Adatbázis program megvalósítását a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságához tartozó, állami tulajdonban álló Magyar Házak Nonprofit Kft. (www.magyarhazak.hu), egy komplex Kárpát-medencei regionális fejlesztési terv keretében kezdte el, amely igyekszik új eszközöket és metódusokat kidolgozni, új platformot kínálni a külhoni magyar közösségek és szervezetek megerősítésre, és lehetőségeinek bővítésére. E a törekvésekkel összhangban indult el a Kárpátok Bora Külhoni Magyar Borászati Adatbázis program.

A program a külhoni (partiumi, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, őrvidéki, bácskai és szlavóniai) borvidékek egységes arculati, színvonalas piaci megjelenéséhez szükséges fejlesztések kidolgozását tűzte célul. A Kárpátok Bora program szerves része egy online webáruház üzembe helyezése és üzemeltetése, amely lehetővé teszi az adatbázisban szereplő Kárpát-medencei borászok borainak értékesítését. A konferenciával egybekötött bornapok pedig nagyszerű alkalmat nyújtanak arra, hogy a külhoni borászok új piaci területekkel ismerkedjenek, és Kárpát-medencei borászokkal találkozzanak.

A Kárpátok Bora Külhoni Magyar Borászati Adatbázis program első konferenciáját 2019. június 21-22-én Királyszálláson, a Nagy-Magyarország Parkban rendeztük. Nem véletlen, hogy a második találkozó a Partium fővárosában, Nagyváradon lesz, hiszen ez történelmi a régió, jelentős borászati hagyományokkal, borkultúrával és fejlesztési programokkal rendelkezik.

Tisztelettel kérjük, amennyiben programunk felkeltette érdeklődését, tisztelje meg jelenlétével eseményünket. Szeretettel meghívjuk a november 16-án, a nagyváradi vár területén, a Pékmúzeum melletti rendezvényteremben, 10,00 órakor kezdődő rendezvényünkre és a délután 17 órakor kezdődő Érmelléki borok bemutatójára és kóstolójára.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2021.01.08.

Helyszín

Nagyváradi vár
Oradea, 410100 Románia + Google Térkép