Vetési Tamás, 2021-ben, első kötetének általunk szervezett bemutatóján nem csak Kárpát-medence szerte nagy sikert aratott regényéről mesélt, de azt is elárulta a Magyar Házak olvasóinak, miről szól majd új könyve. E sokak által várt, izgalmas történet azóta napvilágot látott, és a szerző most elhozta a miskolci érdeklődőknek is. Az író-olvasó találkozónak ezúttal is a Felvidék Ház ad otthont, május 10-én.

Győzelem a felhők felett az egyszerű emberek kötelességtudatáról, a hazaszeretetről, emberségről szól – egy embertelenné formálódó világban. A főszereplő, Lasi János elbeszélésein keresztül megismerhetjük az első világháborús pilóták titokzatos világát, hétköznapjait, harcait.

A könyvbemutatón a Győzelem a felhők felett  című regényéről, a korszakot jól ismerő Kis József, a Magyar Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Levéltárának igazgatója beszélgetett a szerzővel, Vetési Tamással. A hallgatóság az Osztrák-Magyar Monarchia hőseivel ismerkedhetett meg, azokkal a bátor hadipilótákkal, önkéntesekkel, akik a véres harcokban önfeláldozással bizonyították hazaszeretetüket. A regény emléket állít nekik, s köztük a legjobbaknak, az 5 légi győzelmet kivívó Lasi Jánosnak és Július Ariginek, az Osztrák–Magyar Monarchia második legeredményesebb pilótájának, aki 32 légi győzelmet aratott.

Vetési Tamás regénye születése kapcsán kiemelte: „a nagy háború hőseinek akar vele emléket állítani, akik harcoltak földön, vízen, levegőben, küzdöttek, éltek és meghaltak a hazáért, családért, becsületért, mindannyiunk jövőjéért.”

A könyvbemutatón Kardos Katalin előadóművész olvasott fel részleteket a könyvből.

Az író-olvasó találkozóról készült videófelvételünket visszanézhetik Facebook oldalunkon:

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!